E-kirjat - digitaalinen media - kulttuuri - MusiikkiVideo: paras tai vähintäänkin elävin sinfoniaorkesterin esityksen filmatisointi

Sinfoniaorkesterin esitys ei yleensä perustu show-taitoihin, vaan esityksen tunteet ja ilmeet on kuuluttava soitetussa musiikissa. Entä jos kuitenkin olisi mahdollista elävöittää paikallaan istuvan orkesterin soittoa sopivalla tavalla? Japanilainen Ryo Okawara on keksinyt erinomaisen tavan: hän on luonut animaation, jonka sykkii täydellisesti Beethovenin musiikin vauhdissa.

Ryo Okawara, sinfonia-animaatio Orchestra

Lue lisää »
Käyttäjän micke kuva
Tallentanut:micke 10 viikkoa 2 päivää sitten


Musiikin verkkopalveluja pyritään kehittämään EU:n alueella parlamentin päätöksellä

EU:n parlamentti päätti helpottaa verkossa toimivien musiikkipalveluiden - Spotifyn kaltaisten yritysten – toimintaa ja sitä kautta lisätä netinkäyttäjien saatavilla olevaa laillista musiikkivalikoimaa. Mitä enemmän musiikin lataaminen ja kuuntelu siirtyy luvallisiin palveluihin, sitä enemmän myös artistit hyötyvät.

Spotify screen shot

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 11 viikkoa 1 päivä sitten


Musiikin ilmaisjakelu on vaikeuttanut uusien artistien uraa

Musiikkimarkkinoilla on tapahtunut kaksi merkittävää muutosta vuoden 2000 jälkeen, jolloin verkkopalvelu Napster aloitti uuden aikakauden musiikin luvattomassa jakamisessa. Tulanen yliopiston professori Glynn S. Lunney tutki miten musiikin luvaton verkkojakelu on vaikuttanut artistien uraan. Hän löysi sekä myönteisiä että kielteisiä ilmiöitä.

Professori Lunney, Tulanen yliopisto

Professori Lunneyn kaksi tärkeintä johtopäätöstä musiikin luvattoman jakamisen vaikutuksesta artistien uraan ovat:

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 15 viikkoa 6 päivää sitten


Esa-Pekka Salosen 10 vinkkiä kapellimestariksi pyrkiville

Kapellimestari, säveltäjä Esa-Pekka Salosella on kysytty orkesterinjohtaja maailman metropoleissa. Hän on ollut sitä jo 25 vuoden kapellimestariuransa ajan, joten tässä vaiheessa uraa voi jo neuvoa alalle pyrkiviä tulokkaita. Tässä Esa-Pekka Salosen 10 vinkkiä kapellimestariksi pyrkiville muusikoille.

Esa-Pekka Salonen

BBC kirjasi Salosen vinkit verkkosivuilleen. Tässä vinkkien pääkohdat.

1. Rakasta musiikkia

Lue lisää »
Käyttäjän serkku kuva
Tallentanut:serkku 20 viikkoa 5 päivää sitten


Musopen tarjoaa tekijänoikeusvapaata klassista musiikkia nuotteineen

Valtaosa perinteisen klassisen musiikin sävellyksistä on vapautunut tekijänoikeuksista yleiseen käyttöön, mutta niiden perusteella tuotetut musiikkiesitykset saattavat edelleen olla suojattuja. Verkkopalvelu Musopen on ryhtynyt keräämään nuotteja ja musiikkiesityksiä, jotka ovat vapaasti käytettävissä. Mikä parasta, Musopen tarjoaa niitä ilmaiseksi verkkosivuiltaan.

Telemann, Musopen

Lue lisää »
Käyttäjän serkku kuva
Tallentanut:serkku 30 viikkoa 3 päivää sitten


Pianon valmistaminen on käsityötä

Steinway-pianot tehdään Hampurissa ja New Yorkissa. Yhtiön kaikki flyygelit valmistaa New Yorkin paja, jonne Business Insiderin toimittaja pääsi kierrokselle valokuvaamaan soittimen syntyvaiheet.

Steinway pianotehdas, Photo by Business Insider
Näissä konteissa kypsytellään uusia pianoita.

Lue lisää »
Käyttäjän serkku kuva
Tallentanut:serkku 40 viikkoa 6 päivää sitten


Michael Jackson: Tyylin kuningas voitti kustantajien parhaan kirjan palkinnon

Yhdysvalloissa riippumattomilla kustantajilla on oma yhdistys Independent Publisher, joka jakaa vuosittain palkintoja parhaille kirjoille. Ykköspalkinnon pop-kulttuuri ja lifestyle-kategoriassa sai vuoden 2013 palkintojenjaossa Michael Bushin kuvakirja "The King of Style: Dressing Michael Jackson" (Tyylin kuningas: Michael Jacksonin puvustaminen).

Michael Jackson: King of Style kirja

Lue lisää »
Käyttäjän micke kuva
Tallentanut:micke 43 viikkoa 17 tuntia sitten


Ola Salo sävelsi Kult-rock-oopperan Ruotsin radiolle

Ruotsalaisessa The Ark-yhtyeessä aikoinaan laulanut Ola Salo on säveltänyt rock-oopperan Kult, jota hän kuvailee yhdistelmäksi Richard Wagneria ja Kate Bushia. Rima on siis asetettu korkealle, mutta mukaan esiintyjiksi on saatu ruotsalaisia tähtiä, kuten Noonie Bao, Markus Krunegård, Marcus Jupither, och Sven-Bertil Taube och Anne-Lie Rydé. Oopperan ensi-ilta on marraskuussa 2013.

Ola Salo, Kult-ooppera

Lue lisää »
Käyttäjän micke kuva
Tallentanut:micke 45 viikkoa 2 päivää sitten


Ringo Starr löysi Beatles-aikojen valokuvia ja teki niistä kirjan

Beatles-yhtyeessä rumpuja soittanut Ringo Starr ehti ottaa bändikavereistaan ja muista mukana olleista ihmisistä melkoisen määrän valokuvia. Hän kertoo unohtaneensa kuvat, mutta kun ne löytyivät, oli luonnollista julkaista ne. Photograph-niminen e-kirja sisältää valokuvien lisäksi Ringon kertomuksia, videota ja ääninäyteittä.

Ringo Starr, Photograph Beatles-valokuvakirja

Lue lisää »
Käyttäjän Kim Anton kuva
Tallentanut:Kim Anton 46 viikkoa 6 päivää sitten


Yksi Euroviisuvoittaja on pysynyt pinnalla 39 vuotta

Björn Ulvaeus ja Benny Andersson kirjoittavat menestysmusikaaleja ja Agnetha Fältskog on juuri julkaissut uuden albumin. Yhteistä heillä on menneisyys Abba-yhtyeessä ja Eurovision laulukilpailun voitto vuonna 1974; 39 vuotta sitten. Julkisuudesta pois pysytellyt Agnetha Fältskog onkin astunut TV-kameroiden eteen puhumaan uudesta musiikistaan ja väistämättä myös Abbasta.

Agnetha Fältskog, Abba
Katso Agnetha Fältskogin haastattelu BBC:llä.

Lue lisää »
Käyttäjän micke kuva
Tallentanut:micke 48 viikkoa 5 päivää sitten


Säveltäjä Kaija Saariaholle Polar-musiikkipalkinto 2013

Säveltäjä Kaija Saariaho on saanut vuoden 2013 Polar-musiikkipalkinnon. Toisen yhden miljoonan kruunun arvoisen Polar-palkinnon saa senegalilainen Youssou N’Dour. Palkinnot luovuttaa elokuun 27. päivä juhlallisessa gaalatapahtumassa kuningas Kaarle Kustaa XVI.

Kaija Saariaho, Polar palkinto

Lue lisää »
Käyttäjän serkku kuva
Tallentanut:serkku 50 viikkoa 1 päivä sitten