E-kirjat - digitaalinen media - kulttuuri - MusiikkiBruce Springsteen –museo avattu verkkoon

Bruce Springsteenin musiikillinen ura alkoi jo 1960-luvun loppupuolelta, mutta artistin nykyinen tuotanto sekä konsertit ovat edelleen haluttuja kokemuksia. Jonkin mielestä voisi olla liian aikaista pystyttää museo vielä aktiivisesti musiikkia tekevälle muusikolle, mutta yhdysvaltalainen fani Michael Crane on kerännyt esineitä ja aineistoa jo niin paljon, että hän avasi vain Springsteeniin keskittyvän verkossa toimivan museon.

Blinded by the Light, Bruce Springsteen -museo

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 4 viikkoa 16 tuntia sitten


Aiemmin julkaisematon Felix Mendelssohnin kappale löytyi keräilijältä Yhdysvalloista

Tähän asti tuntematon Felix Mendelssohnin säveltämä laulu on löytynyt yhdysvaltalaisen keräilijän kokoelmista. Mendelssohn kirjoitti laulun vuonna 1842 tilaustyönä tuttavalleen Berliinissä, eikä sitä ole aiemmin julkaistu.

NPR kertoo tutkijoiden tienneen sävellyksen olemassaolosta, sillä säveltäjän kuoltua se vaihtoi omistajaa ainakin vuosina 1862 ja 1872.

Lue lisää »
Käyttäjän serkku kuva
Tallentanut:serkku 11 viikkoa 5 päivää sitten


Video: paras tai vähintäänkin elävin sinfoniaorkesterin esityksen filmatisointi

Sinfoniaorkesterin esitys ei yleensä perustu show-taitoihin, vaan esityksen tunteet ja ilmeet on kuuluttava soitetussa musiikissa. Entä jos kuitenkin olisi mahdollista elävöittää paikallaan istuvan orkesterin soittoa sopivalla tavalla? Japanilainen Ryo Okawara on keksinyt erinomaisen tavan: hän on luonut animaation, jonka sykkii täydellisesti Beethovenin musiikin vauhdissa.

Ryo Okawara, sinfonia-animaatio Orchestra

Lue lisää »
Käyttäjän micke kuva
Tallentanut:micke 23 viikkoa 6 päivää sitten


Musiikin verkkopalveluja pyritään kehittämään EU:n alueella parlamentin päätöksellä

EU:n parlamentti päätti helpottaa verkossa toimivien musiikkipalveluiden - Spotifyn kaltaisten yritysten – toimintaa ja sitä kautta lisätä netinkäyttäjien saatavilla olevaa laillista musiikkivalikoimaa. Mitä enemmän musiikin lataaminen ja kuuntelu siirtyy luvallisiin palveluihin, sitä enemmän myös artistit hyötyvät.

Spotify screen shot

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 24 viikkoa 5 päivää sitten


Musiikin ilmaisjakelu on vaikeuttanut uusien artistien uraa

Musiikkimarkkinoilla on tapahtunut kaksi merkittävää muutosta vuoden 2000 jälkeen, jolloin verkkopalvelu Napster aloitti uuden aikakauden musiikin luvattomassa jakamisessa. Tulanen yliopiston professori Glynn S. Lunney tutki miten musiikin luvaton verkkojakelu on vaikuttanut artistien uraan. Hän löysi sekä myönteisiä että kielteisiä ilmiöitä.

Professori Lunney, Tulanen yliopisto

Professori Lunneyn kaksi tärkeintä johtopäätöstä musiikin luvattoman jakamisen vaikutuksesta artistien uraan ovat:

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 29 viikkoa 3 päivää sitten


Esa-Pekka Salosen 10 vinkkiä kapellimestariksi pyrkiville

Kapellimestari, säveltäjä Esa-Pekka Salosella on kysytty orkesterinjohtaja maailman metropoleissa. Hän on ollut sitä jo 25 vuoden kapellimestariuransa ajan, joten tässä vaiheessa uraa voi jo neuvoa alalle pyrkiviä tulokkaita. Tässä Esa-Pekka Salosen 10 vinkkiä kapellimestariksi pyrkiville muusikoille.

Esa-Pekka Salonen

BBC kirjasi Salosen vinkit verkkosivuilleen. Tässä vinkkien pääkohdat.

1. Rakasta musiikkia

Lue lisää »
Käyttäjän serkku kuva
Tallentanut:serkku 34 viikkoa 2 päivää sitten


Musopen tarjoaa tekijänoikeusvapaata klassista musiikkia nuotteineen

Valtaosa perinteisen klassisen musiikin sävellyksistä on vapautunut tekijänoikeuksista yleiseen käyttöön, mutta niiden perusteella tuotetut musiikkiesitykset saattavat edelleen olla suojattuja. Verkkopalvelu Musopen on ryhtynyt keräämään nuotteja ja musiikkiesityksiä, jotka ovat vapaasti käytettävissä. Mikä parasta, Musopen tarjoaa niitä ilmaiseksi verkkosivuiltaan.

Telemann, Musopen

Lue lisää »
Käyttäjän serkku kuva
Tallentanut:serkku 44 viikkoa 18 tuntia sitten