E-kirjat - digitaalinen media - kulttuuri - Musiikki300 älypuhelimen kuoro esittää sinfonian

Älypuhelimilla luetaan kirjoja, navigoidaan paikasta toiseen, tallennetaan elämän kuvavirtaa, viestitään kavereiden kanssa ja tehdään monta muuta asiaa. Älypuhelimet osaavat myös yhteistyön toisten vastaavien laitteiden kanssa, kunhan niihin ladataan sopiva sovellus. Japanin Google laittoi 300 puhelinta ja tabletia esittämään kuoro-osuuden Beethovenin yhdeksännestä sinfoniasta.

Android kuoro

Lue lisää »
Käyttäjän micke kuva
Tallentanut:micke 13 viikkoa 3 päivää sitten


Miksi juuri Abba?

En ole viime vuosina tavannut ihmistä, jolla olisi ollut pahaa sanottavaa Abbasta. Oli kyse vaarista tai vauvasta, monelle se on suosikkiyhtye numero yksi. Tietylle ikäryhmälle Abba on nuoruuden soundtrack, audiomuodossa oleva tatuointi, erottamaton osa identiteettiä.

Abba, Janne Mäkelän kirjasta Pophistoria
Abba, kuten myös mm. Beatles ja Suomi-rock Wigwamista Cheekiin on analysoitu Janne Mäkelän kirjassa Pophistoria.

Lue lisää »
Käyttäjän palvelunyllapitaja kuva
Tallentanut:palvelunyllapitaja 22 viikkoa 5 päivää sitten


Sponsoroitu video: kuunteletko musiikkia kodin viihdejärjestelmästä, mobiililaitteesta, vai kummastakin?

Siitä lähtien kun Sony kehitti ensimmäisen kannettavan Walkman-soittimen, napit korvilla kulkevat kaupunkilaiset ovat olleet tavallinen näky kaduilla. Tänä päivänä älypuhelimet ja uudet palvelut, kuten Spotify ovat monen nappikorvan musiikin lähteenä. Kotiin tullessa sitten napsautetaan kodin viihdejärjestelmä päälle ja etsitään kuunneltavaa – vai voisiko älykkään puhelimen ja viihdejärjestelmän jotenkin kytkeä toisiinsa?

musiikin kuuntelua kuulokkeilla

Lue lisää »
Käyttäjän markkinointi kuva
Tallentanut:markkinointi 23 viikkoa 1 päivä sitten


Suomessa myydään enemmän digitaalista musiikkia kuin perinteisiä tallenteita

Digitaalisen musiikin myynti ylitti Suomessa fyysisten tallenteiden myynnin. Vuoden 2014 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana musiikkia suoratoistoa tarjoavien verkkopalvelujen ja ladattavan musiikin osuus Suomen äänitemarkkinoista oli 58 prosenttia. Kasvua edellisen vuoden vastaavaan jaksoon oli 17 prosenttia. CD-levyjen myynnin reipas väheneminen merkitsi kuitenkin koko äänitemyynnin hienoista laskua.

musiikin kuuntelumedia Suomessa, IFPI

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 39 viikkoa 2 päivää sitten


Bruce Springsteen –museo avattu verkkoon

Bruce Springsteenin musiikillinen ura alkoi jo 1960-luvun loppupuolelta, mutta artistin nykyinen tuotanto sekä konsertit ovat edelleen haluttuja kokemuksia. Jonkin mielestä voisi olla liian aikaista pystyttää museo vielä aktiivisesti musiikkia tekevälle muusikolle, mutta yhdysvaltalainen fani Michael Crane on kerännyt esineitä ja aineistoa jo niin paljon, että hän avasi vain Springsteeniin keskittyvän verkossa toimivan museon.

Blinded by the Light, Bruce Springsteen -museo

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 47 viikkoa 2 päivää sitten