E-kirjat - digitaalinen media - kulttuuri - ElokuvatOscar-palkinnot 2014: jatkaako American Hustle voittoputkeaan?

Oscar-palkintoehdokkaat on julkistettu, joten nyt on aika arvailla mikä ehdokkaista kerää eniten palkintopystejä. Academy Award (Oscarien jakotilaisuutta) –gaalaa pidetään yhtenä elokuvamaailman merkittävimmistä tilaisuuksista, ja tänä vuonna myös suomalaiset ovat kilvassa mukana.

American Hustle movie trailer

Lue lisää »
Käyttäjän markkinointi kuva
Tallentanut:markkinointi 11 viikkoa 4 päivää sitten


Tähtien sota –sankarin Han Solon ase myyty 200 000 dollarilla

Kun ensimmäinen Tähtien sota –elokuva ilmestyi vuonna 1977, se oli maailman ihmeellisin elokuva. Lasermiekkoja, avaruusaluksia ja avaruusolioita ihmeteltiin niin asiantuntijapiireissä kuin elokuvaan ihastuneiden katsojienkin parissa. Tietokoneilla ei siihen aikaan pystytty tekemään erikoistehosteita, vaan valtaosa esineistä ja olioista oli tehtävä oikeasti. Niin myös Tähtien sota –sankarin Han Solon käsiase, joka on äskettäin myyty huutokaupassa 200 000 dollarilla.
Tähtien sota, Han Solo, pistooli

Lue lisää »
Käyttäjän ansaikoni kuva
Tallentanut:ansaikoni 16 viikkoa 1 päivä sitten


Väitöskirja: piratismi ei vähennä elokuvien tallennemyyntiä

Emmi Martikainen on valmistellut Turun yliopistolle väitöskirjan, jossa tutkitaan elokuvien laittoman lataamisen vaikutusta tallennemyyntiin. Tähän asti tekijänoikeudet omistavat yhtiöt ovat oikeudenkäynneissä perustelleet suuret korvausvaatimuksensa laittomasta lataamisesta menetetyllä tulolla. Tämä argumentti, kuten myös vertaisverkkojen myyntiä pienentävä vaikutus on Martikaisen väitöskirjan mukaan urbaania legendaa.

Emmi Martikainen, väitöskirja

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 18 viikkoa 2 päivää sitten


Monty Python kokoontuu yhtä esitystä varten heinäkuussa 2014

Brittiläinen komediaryhmä Monty Python, joka teki legendaariset tv-sarjansa ja elokuvansa jo 1970- ja 1980-luvuilla, kokontuu yleisön edessä annettavaa esitystä varten heinäkuun 1. päivä 2014. Ainutkertainen show pidetään Lontoon O2-areenalla. Esityksestä on tarkoitus tuottaa videotallenne, jotta muutkin kuin saliin mahtuneet pääsevät nauttimaan tuoreesta Monty Pythonista.

Monty Python, lehdistötilaisuus

Lue lisää »
Käyttäjän micke kuva
Tallentanut:micke 21 viikkoa 3 päivää sitten


3D-elokuvat, TV-ohjelmat eivät osoita menestyksen merkkejä

Pohjois-Amerikkalainen urheiluun erikoistunut TV-yhtiö ESPN lopettaa kolmiulotteisen (3D) TV-kanavansa vuoden 2013 loppuun mennessä. ESPN 3D –TV-kanava aloitti vuonna 2010 James Cameronin kolmiulotteisen Avatar-elokuvan aiheuttaman valtaisan 3D-innostuksen vanavedessä. ESPN ehti tuottaa yli 380 urheilulähetystä 3D-teknologialla

ESPN 3D

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 42 viikkoa 6 päivää sitten


Teevee helpottaa TV-ohjelmien löytymistä ja katselua verkossa

Suomalaisilla TV-yhtiöillä on kullakin omat internet-palvelunsa niille katsojille, jotka haluavat katsella TV-ohjelmat netin kautta. Hyvä sinänsä, että tarjotaan vaihtoehtoisia katselutapoja, mutta kiinnostavan ohjelman löytäminen eri nettipalveluista on aikaa vievää. Nyt tilanne on kehittymässä parempaan, sillä TV-yhtiöiden yhteinen palvelu Teevee.fi kokoaa samaan paikkaan netistä löytyvät ohjelmat.

Teevee.fi

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 43 viikkoa 6 päivää sitten


Verkkovuokraamo Voddlerin elokuvia saa jakaa kavereille luvan kanssa

Ruotsalainen verkossa elokuvia vuokraava Voddler on onnistunut saamaan aikaiseksi ominaisuuden, jota yhdelläkään toisella laillisesti elokuvia vuokraavalla palvelulla ei ole. Voddlerin elokuvia saa jakaa kavereille.

Voddler Liveshelf, elokuvien jakaminen vuokraamosta

Lue lisää »
Käyttäjän ansaikoni kuva
Tallentanut:ansaikoni 49 viikkoa 6 päivää sitten