E-kirjat - digitaalinen media - kulttuuri - ElokuvatElokuvatrilogia The Hangover - Kauhea kankkunen

Vuonna 2009 ilmestynyt The Hangover (Kauhea kankkunen) -elokuva on laajennut jo trilogiaksi, jonka kolmas ja toistaiseksi viimeinen osa tuli teattereihin 2013. On siis hyvä aika kääntää katseet taas ensimmäiseen The Hangover -elokuvaan, josta kaikki alkoi.

Lue lisää »
Käyttäjän markkinointi kuva
Tallentanut:markkinointi 17 viikkoa 2 päivää sitten


Oscar-palkinnot 2014: jatkaako American Hustle voittoputkeaan?

Oscar-palkintoehdokkaat on julkistettu, joten nyt on aika arvailla mikä ehdokkaista kerää eniten palkintopystejä. Academy Award (Oscarien jakotilaisuutta) –gaalaa pidetään yhtenä elokuvamaailman merkittävimmistä tilaisuuksista, ja tänä vuonna myös suomalaiset ovat kilvassa mukana.

American Hustle movie trailer

Lue lisää »
Käyttäjän markkinointi kuva
Tallentanut:markkinointi 42 viikkoa 5 päivää sitten


Tähtien sota –sankarin Han Solon ase myyty 200 000 dollarilla

Kun ensimmäinen Tähtien sota –elokuva ilmestyi vuonna 1977, se oli maailman ihmeellisin elokuva. Lasermiekkoja, avaruusaluksia ja avaruusolioita ihmeteltiin niin asiantuntijapiireissä kuin elokuvaan ihastuneiden katsojienkin parissa. Tietokoneilla ei siihen aikaan pystytty tekemään erikoistehosteita, vaan valtaosa esineistä ja olioista oli tehtävä oikeasti. Niin myös Tähtien sota –sankarin Han Solon käsiase, joka on äskettäin myyty huutokaupassa 200 000 dollarilla.
Tähtien sota, Han Solo, pistooli

Lue lisää »
Käyttäjän ansaikoni kuva
Tallentanut:ansaikoni 47 viikkoa 2 päivää sitten


Väitöskirja: piratismi ei vähennä elokuvien tallennemyyntiä

Emmi Martikainen on valmistellut Turun yliopistolle väitöskirjan, jossa tutkitaan elokuvien laittoman lataamisen vaikutusta tallennemyyntiin. Tähän asti tekijänoikeudet omistavat yhtiöt ovat oikeudenkäynneissä perustelleet suuret korvausvaatimuksensa laittomasta lataamisesta menetetyllä tulolla. Tämä argumentti, kuten myös vertaisverkkojen myyntiä pienentävä vaikutus on Martikaisen väitöskirjan mukaan urbaania legendaa.

Emmi Martikainen, väitöskirja

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 49 viikkoa 3 päivää sitten