E-kirjat - digitaalinen media - kulttuuri - Musiikki300 älypuhelimen kuoro esittää sinfonian

Älypuhelimilla luetaan kirjoja, navigoidaan paikasta toiseen, tallennetaan elämän kuvavirtaa, viestitään kavereiden kanssa ja tehdään monta muuta asiaa. Älypuhelimet osaavat myös yhteistyön toisten vastaavien laitteiden kanssa, kunhan niihin ladataan sopiva sovellus. Japanin Google laittoi 300 puhelinta ja tabletia esittämään kuoro-osuuden Beethovenin yhdeksännestä sinfoniasta.

Android kuoro

Lue lisää »
Käyttäjän micke kuva
Tallentanut:micke 12 viikkoa 6 päivää sitten


Miksi juuri Abba?

En ole viime vuosina tavannut ihmistä, jolla olisi ollut pahaa sanottavaa Abbasta. Oli kyse vaarista tai vauvasta, monelle se on suosikkiyhtye numero yksi. Tietylle ikäryhmälle Abba on nuoruuden soundtrack, audiomuodossa oleva tatuointi, erottamaton osa identiteettiä.

Abba, Janne Mäkelän kirjasta Pophistoria
Abba, kuten myös mm. Beatles ja Suomi-rock Wigwamista Cheekiin on analysoitu Janne Mäkelän kirjassa Pophistoria.

Lue lisää »
Käyttäjän palvelunyllapitaja kuva
Tallentanut:palvelunyllapitaja 22 viikkoa 1 päivä sitten


Sponsoroitu video: kuunteletko musiikkia kodin viihdejärjestelmästä, mobiililaitteesta, vai kummastakin?

Siitä lähtien kun Sony kehitti ensimmäisen kannettavan Walkman-soittimen, napit korvilla kulkevat kaupunkilaiset ovat olleet tavallinen näky kaduilla. Tänä päivänä älypuhelimet ja uudet palvelut, kuten Spotify ovat monen nappikorvan musiikin lähteenä. Kotiin tullessa sitten napsautetaan kodin viihdejärjestelmä päälle ja etsitään kuunneltavaa – vai voisiko älykkään puhelimen ja viihdejärjestelmän jotenkin kytkeä toisiinsa?

musiikin kuuntelua kuulokkeilla

Lue lisää »
Käyttäjän markkinointi kuva
Tallentanut:markkinointi 22 viikkoa 4 päivää sitten


Suomessa myydään enemmän digitaalista musiikkia kuin perinteisiä tallenteita

Digitaalisen musiikin myynti ylitti Suomessa fyysisten tallenteiden myynnin. Vuoden 2014 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana musiikkia suoratoistoa tarjoavien verkkopalvelujen ja ladattavan musiikin osuus Suomen äänitemarkkinoista oli 58 prosenttia. Kasvua edellisen vuoden vastaavaan jaksoon oli 17 prosenttia. CD-levyjen myynnin reipas väheneminen merkitsi kuitenkin koko äänitemyynnin hienoista laskua.

musiikin kuuntelumedia Suomessa, IFPI

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 38 viikkoa 5 päivää sitten


Bruce Springsteen –museo avattu verkkoon

Bruce Springsteenin musiikillinen ura alkoi jo 1960-luvun loppupuolelta, mutta artistin nykyinen tuotanto sekä konsertit ovat edelleen haluttuja kokemuksia. Jonkin mielestä voisi olla liian aikaista pystyttää museo vielä aktiivisesti musiikkia tekevälle muusikolle, mutta yhdysvaltalainen fani Michael Crane on kerännyt esineitä ja aineistoa jo niin paljon, että hän avasi vain Springsteeniin keskittyvän verkossa toimivan museon.

Blinded by the Light, Bruce Springsteen -museo

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 46 viikkoa 5 päivää sitten


Aiemmin julkaisematon Felix Mendelssohnin kappale löytyi keräilijältä Yhdysvalloista

Tähän asti tuntematon Felix Mendelssohnin säveltämä laulu on löytynyt yhdysvaltalaisen keräilijän kokoelmista. Mendelssohn kirjoitti laulun vuonna 1842 tilaustyönä tuttavalleen Berliinissä, eikä sitä ole aiemmin julkaistu.

NPR kertoo tutkijoiden tienneen sävellyksen olemassaolosta, sillä säveltäjän kuoltua se vaihtoi omistajaa ainakin vuosina 1862 ja 1872.

Lue lisää »
Käyttäjän serkku kuva
Tallentanut:serkku 1 vuosi 2 viikkoa sitten


Video: paras tai vähintäänkin elävin sinfoniaorkesterin esityksen filmatisointi

Sinfoniaorkesterin esitys ei yleensä perustu show-taitoihin, vaan esityksen tunteet ja ilmeet on kuuluttava soitetussa musiikissa. Entä jos kuitenkin olisi mahdollista elävöittää paikallaan istuvan orkesterin soittoa sopivalla tavalla? Japanilainen Ryo Okawara on keksinyt erinomaisen tavan: hän on luonut animaation, jonka sykkii täydellisesti Beethovenin musiikin vauhdissa.

Ryo Okawara, sinfonia-animaatio Orchestra

Lue lisää »
Käyttäjän micke kuva
Tallentanut:micke 1 vuosi 14 viikkoa sitten


Musiikin verkkopalveluja pyritään kehittämään EU:n alueella parlamentin päätöksellä

EU:n parlamentti päätti helpottaa verkossa toimivien musiikkipalveluiden - Spotifyn kaltaisten yritysten – toimintaa ja sitä kautta lisätä netinkäyttäjien saatavilla olevaa laillista musiikkivalikoimaa. Mitä enemmän musiikin lataaminen ja kuuntelu siirtyy luvallisiin palveluihin, sitä enemmän myös artistit hyötyvät.

Spotify screen shot

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 1 vuosi 15 viikkoa sitten


Musiikin ilmaisjakelu on vaikeuttanut uusien artistien uraa

Musiikkimarkkinoilla on tapahtunut kaksi merkittävää muutosta vuoden 2000 jälkeen, jolloin verkkopalvelu Napster aloitti uuden aikakauden musiikin luvattomassa jakamisessa. Tulanen yliopiston professori Glynn S. Lunney tutki miten musiikin luvaton verkkojakelu on vaikuttanut artistien uraan. Hän löysi sekä myönteisiä että kielteisiä ilmiöitä.

Professori Lunney, Tulanen yliopisto

Professori Lunneyn kaksi tärkeintä johtopäätöstä musiikin luvattoman jakamisen vaikutuksesta artistien uraan ovat:

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 1 vuosi 20 viikkoa sitten


Esa-Pekka Salosen 10 vinkkiä kapellimestariksi pyrkiville

Kapellimestari, säveltäjä Esa-Pekka Salosella on kysytty orkesterinjohtaja maailman metropoleissa. Hän on ollut sitä jo 25 vuoden kapellimestariuransa ajan, joten tässä vaiheessa uraa voi jo neuvoa alalle pyrkiviä tulokkaita. Tässä Esa-Pekka Salosen 10 vinkkiä kapellimestariksi pyrkiville muusikoille.

Esa-Pekka Salonen

BBC kirjasi Salosen vinkit verkkosivuilleen. Tässä vinkkien pääkohdat.

1. Rakasta musiikkia

Lue lisää »
Käyttäjän serkku kuva
Tallentanut:serkku 1 vuosi 24 viikkoa sitten


Musopen tarjoaa tekijänoikeusvapaata klassista musiikkia nuotteineen

Valtaosa perinteisen klassisen musiikin sävellyksistä on vapautunut tekijänoikeuksista yleiseen käyttöön, mutta niiden perusteella tuotetut musiikkiesitykset saattavat edelleen olla suojattuja. Verkkopalvelu Musopen on ryhtynyt keräämään nuotteja ja musiikkiesityksiä, jotka ovat vapaasti käytettävissä. Mikä parasta, Musopen tarjoaa niitä ilmaiseksi verkkosivuiltaan.

Telemann, Musopen

Lue lisää »
Käyttäjän serkku kuva
Tallentanut:serkku 1 vuosi 34 viikkoa sitten


Pianon valmistaminen on käsityötä

Steinway-pianot tehdään Hampurissa ja New Yorkissa. Yhtiön kaikki flyygelit valmistaa New Yorkin paja, jonne Business Insiderin toimittaja pääsi kierrokselle valokuvaamaan soittimen syntyvaiheet.

Steinway pianotehdas, Photo by Business Insider
Näissä konteissa kypsytellään uusia pianoita.

Lue lisää »
Käyttäjän serkku kuva
Tallentanut:serkku 1 vuosi 45 viikkoa sitten