E-kirjat - digitaalinen media - kulttuuri - ElokuvatStuntkohtauksen kuvaus saksalaiseen tyyliin Kölnin kaduilla

Saksalaisia rikossarjoja seurataan Suomenkin televisiokanavilla innokkaasti vuodesta toiseen. Poliisisarjoihin kuuluu nerokkaan etsivätyön lisäksi myös annos toimintaa, jota elokuva-alan ammattilaiset stuntnäyttelijät tuottavat filmeihin. Stuntmies ja kirjailija H-P Virkki oli paikalla kun Kölnissä Saksassa kuvattiin Alarm für Cobra 11 - Die Autobahpolizei –televisiosarjan toimintakohtausta.

Stunt-kuvaukset, Köln. Kuva HP Virkki.

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 10 viikkoa 6 päivää sitten


Elokuvaa tekemässä: hyvä ilmapiiri kuvauspaikalla välittyy myös katsojalle

Suomalaisella lastenelokuvalla menee hyvin. Elokuvalla Risto Räppääjä ja Sevillan Saituri on huikea vauhti leffateattereiden katsomoissa. Pari viikkoa ensi-illan jälkeen elokuva oli kerännyt katsojia jo reilusti yli 200 000. Eikä suosio näytä laantuvan kun katsoo Finnkinon paikkavarauksia.

Risto Räppääjä ja Sevillan saituri

Lue lisää »
Käyttäjän palvelunyllapitaja kuva
Tallentanut:palvelunyllapitaja 13 viikkoa 17 min sitten


Elokuvatrilogia The Hangover - Kauhea kankkunen

Vuonna 2009 ilmestynyt The Hangover (Kauhea kankkunen) -elokuva on laajennut jo trilogiaksi, jonka kolmas ja toistaiseksi viimeinen osa tuli teattereihin 2013. On siis hyvä aika kääntää katseet taas ensimmäiseen The Hangover -elokuvaan, josta kaikki alkoi.

Lue lisää »
Käyttäjän markkinointi kuva
Tallentanut:markkinointi 43 viikkoa 5 päivää sitten


Tähtien sota –sankarin Han Solon ase myyty 200 000 dollarilla

Kun ensimmäinen Tähtien sota –elokuva ilmestyi vuonna 1977, se oli maailman ihmeellisin elokuva. Lasermiekkoja, avaruusaluksia ja avaruusolioita ihmeteltiin niin asiantuntijapiireissä kuin elokuvaan ihastuneiden katsojienkin parissa. Tietokoneilla ei siihen aikaan pystytty tekemään erikoistehosteita, vaan valtaosa esineistä ja olioista oli tehtävä oikeasti. Niin myös Tähtien sota –sankarin Han Solon käsiase, joka on äskettäin myyty huutokaupassa 200 000 dollarilla.
Tähtien sota, Han Solo, pistooli

Lue lisää »
Käyttäjän ansaikoni kuva
Tallentanut:ansaikoni 1 vuosi 21 viikkoa sitten


Väitöskirja: piratismi ei vähennä elokuvien tallennemyyntiä

Emmi Martikainen on valmistellut Turun yliopistolle väitöskirjan, jossa tutkitaan elokuvien laittoman lataamisen vaikutusta tallennemyyntiin. Tähän asti tekijänoikeudet omistavat yhtiöt ovat oikeudenkäynneissä perustelleet suuret korvausvaatimuksensa laittomasta lataamisesta menetetyllä tulolla. Tämä argumentti, kuten myös vertaisverkkojen myyntiä pienentävä vaikutus on Martikaisen väitöskirjan mukaan urbaania legendaa.

Emmi Martikainen, väitöskirja

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 1 vuosi 23 viikkoa sitten


Monty Python kokoontuu yhtä esitystä varten heinäkuussa 2014

Brittiläinen komediaryhmä Monty Python, joka teki legendaariset tv-sarjansa ja elokuvansa jo 1970- ja 1980-luvuilla, kokontuu yleisön edessä annettavaa esitystä varten heinäkuun 1. päivä 2014. Ainutkertainen show pidetään Lontoon O2-areenalla. Esityksestä on tarkoitus tuottaa videotallenne, jotta muutkin kuin saliin mahtuneet pääsevät nauttimaan tuoreesta Monty Pythonista.

Monty Python, lehdistötilaisuus

Lue lisää »
Käyttäjän micke kuva
Tallentanut:micke 1 vuosi 26 viikkoa sitten


3D-elokuvat, TV-ohjelmat eivät osoita menestyksen merkkejä

Pohjois-Amerikkalainen urheiluun erikoistunut TV-yhtiö ESPN lopettaa kolmiulotteisen (3D) TV-kanavansa vuoden 2013 loppuun mennessä. ESPN 3D –TV-kanava aloitti vuonna 2010 James Cameronin kolmiulotteisen Avatar-elokuvan aiheuttaman valtaisan 3D-innostuksen vanavedessä. ESPN ehti tuottaa yli 380 urheilulähetystä 3D-teknologialla

ESPN 3D

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 1 vuosi 48 viikkoa sitten


Teevee helpottaa TV-ohjelmien löytymistä ja katselua verkossa

Suomalaisilla TV-yhtiöillä on kullakin omat internet-palvelunsa niille katsojille, jotka haluavat katsella TV-ohjelmat netin kautta. Hyvä sinänsä, että tarjotaan vaihtoehtoisia katselutapoja, mutta kiinnostavan ohjelman löytäminen eri nettipalveluista on aikaa vievää. Nyt tilanne on kehittymässä parempaan, sillä TV-yhtiöiden yhteinen palvelu Teevee.fi kokoaa samaan paikkaan netistä löytyvät ohjelmat.

Teevee.fi

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 1 vuosi 49 viikkoa sitten


Verkkovuokraamo Voddlerin elokuvia saa jakaa kavereille luvan kanssa

Ruotsalainen verkossa elokuvia vuokraava Voddler on onnistunut saamaan aikaiseksi ominaisuuden, jota yhdelläkään toisella laillisesti elokuvia vuokraavalla palvelulla ei ole. Voddlerin elokuvia saa jakaa kavereille.

Voddler Liveshelf, elokuvien jakaminen vuokraamosta

Lue lisää »
Käyttäjän ansaikoni kuva
Tallentanut:ansaikoni 2 vuotta 3 viikkoa sitten


Elokuvastudion johtajien arvio Blade Runner -elokuvasta: kuolettavan tylsä, tarvitaan lisää tissejä

Ridley Scottin ohjaama elokuva Blade Runner nousee edelleen arvostuksessa mitä kauemmin vuonna 1982 ensi-iltansa saaneen leffan tekemisestä on kulunut. Ristiriitoja elokuvien tekijöiden ja tuottajien välillä on nyt noussut julkisuuteen, kuten myös alkuperäisteoksen kirjoittaneen Philip K. Dickin mielipide elokuvasta. Eri osapuolten mielipiteet olivat aikoinaan hyvin kaukana toisistaan.

Blade Runner, studiojohtajien arvio

Lue lisää »
Käyttäjän Kim Anton kuva
Tallentanut:Kim Anton 2 vuotta 9 viikkoa sitten


Reaaliajassa yleisön reaktioiden mukaan muuttuva elokuva kehitteillä

Kauan on puhuttu ja myös kokeiltu elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja, joissa olisi vaihtoehtoisia kehityspolkuja sen mukaan mitä katsoja tai lukija suosii. Mikään aikaisempi kokeilu ei ole kuitenkaan mennyt näin pitkälle kuin Plymouthin yliopistossa Englannissa tehty Many Worlds -elokuva, joka mittaa yleisön reaktioita ja muuttuu automaattisesti reaaliajassa reaktioiden mukaan.

Alexis Kirke, Many Worlds

Lue lisää »
Käyttäjän ansaikoni kuva
Tallentanut:ansaikoni 2 vuotta 15 viikkoa sitten


Pirate Bay –palvelun avainhenkilöistä kertova dokumenttielokuva katsottavissa täällä

The Pirate Bay on voimakkaita mielipiteitä herättävä internet-palvelu, jonka toiminta-ajatuksena on välittää tietoa siitä, mistä digitaaliseen muotoon tallennettuja sisältötuotteita voi ladata omalle tietokoneelle. Se käynnistyi vuonna 2003 ja laajeni nopeasti maailmanlaajuiseksi palveluksi. Oikeuteen avainhenkilöt Peter Sunde, Fredrik Neij ja Gottfrid Svartholm haastettiin vasta vuosia myöhemmin. Dokumenttielokuva TBP AFK seuraa näiden kolmen henkilön törmäystä oikeuslaitoksen kanssa.

Lue lisää »
Käyttäjän Ari Hakkarainen kuva
Tallentanut:Ari Hakkarainen 2 vuotta 15 viikkoa sitten